Latest Blogs

South Yarra from the 1920’s

Built in the 1920's as two duplexes, in South Yarra this residence meshes the character filled historic architecture with a stunning modern addition. My love for this project is the well proportioned spaces you just can't beat wide open walkways leading onto gracious living spaces. This family home  designed by Carr design group from the street shows no indication of it's sleek light filled interior or...

it’s play time Cox Rayner Architects style!

I rarely post projects on urban planning but I couldn't look past this cubist bunker est playground commissioned by QLD council designed by Cox Rayner Architects. The elevated cubes and cut out windows create viewing platforms and spaces for reflection and fun.... totally hip. [caption id="attachment_2774" align="aligncenter" width="500" caption="Cox Rayner Architects - Elysium Play Structure"] No Comments Read more

wine time …. at the Bay of Islands New Zealand.

This coastal concrete bunker designed by MAP Architects in the stunning bay of Islands is a simple viewing platform sitting snugly within the landscape providing the perfect backdrop to enjoy a glass ..... a bottle or two. Drawing inspiration from wartime coastal bunkers & restricted to 25m2 due to local planning regulations the building was commissioned by local residents from a local seaside village.  The result...

the house of sticks

Design studio Titus Bernhard from Augsburg Germany have clad a house in vertical batons creating a folding skeleton that envelopes the house with cut-outs for large glazing and concealed eaves. The house was built pre fab and assembled on site and is set over 3 levels with one level set into the ground. What I really love about this project is the simplicity of materials,...

Gaggenau at the Eurocucina in Milan 2012

Gaggenau at the Eurocucina in Milan staged their latest collection set in the lavish architecture of two diagonally positioned cubes in steel and wood. Presenting the Vario cook-tops 400 series in the stainless steel cube whist diagonally opposite, the wooden cube symbolized the company’s originality and heritage, show casing the new appliances in action. [caption id="attachment_2734" align="aligncenter" width="500" caption="Gaggenau at the Eurocucina in Milan 2012"]

Salone del Mobile update from Milan

During the Salone del Mobile (the Milan furniture fair) which is now in full swing there are loads of events, pop-up concepts and new products being showcased at the showgrounds, though-out the city and on the outer fringes. However for many of us that were unable to attend here is a little photo montage taken by friends at the show and various sites. [caption id="attachment_2653" align="aligncenter"...

Clovelly Residence by Diane Fernandes

Located in the inner city seaside suburb Clovelly, this house by Diane Fernandes interiors captures quintessential Australian urban coastal style. With painted out floors soaring ceilings, pops of colour juxtaposed by dark timber veneers and black feature walls the overall feel is relaxed and hip a perfect reflection of the Clovelly crowd. What I really love about this project is that although the house has...

Resident furniture and lighting from NZ

New Zealand furniture and lighting brand Resident are currently making its debut appearance in Milan at MOST. Being hosted at The Museum of Science and Technology. Watch this insightful film as Bing the designer describes the process behind creating their newest lighting creation, the Bing Pendant. http://vimeo.com/39815093 [caption id="attachment_2682" align="aligncenter" width="501" caption="Resident, the New Zealand furniture and lighting brand, makes its debut appearance at Milan 2012 at...

‘NORD’ the 2012 Triple Medal Winning Show Garden By Marnie Lewis Design.

Melbourne based Marnie Lewis Design has just taken out a triple gold medal award with her beautiful installation “Nord”, a garden inspired by the Nordic landscape with a focus on contemporary Scandinavian lifestyle and custom. Set in a Nordic style forest, a contemporary timber clad pergola and multiple decking platforms float above white quartz pebbles which emulate a snow covered ground. A white brick chimney...

The rebirth of the Great Hall UTS

The rebirth of the Great Hall and Balcony Room at the University of Technology Sydney [UTS]  is a stunning addition to the building that encases the ceremonial space of the Great Hall. Perforations in the walls and ceiling provide sculptural detail and acoustic properties. The integrated lighting set into to the falls and peaks of the soaring ceilings adds the perfect amount of drama. [caption id="attachment_2636"...