apartment

Winners – Belle Coco Republic Interior Design Awards 2019

A transformed timber cottage centred around a fig tree, a restaurant turned light-filled gym in the backstreets of Double Bay and a rural-Japanese-inspired ebony café, nestled in Sydney’s Chinatown, are among the illustrious winners of the 2019 Belle Coco Republic Interior Design Awards. Hosted by Belle magazine and Coco Republic, the awards attract submissions from the most respected and recognised interior designers around Australia. Raising the...

subtle sophistication – Paris

Underpinned by a crisp aesthetic of subtle sophistication, Spanish studio 05 AM architects were tasked with renovating this two-storey penthouse in Paris, their first order of business was to gauge its spatial potential which had until then been overlooked. Originally, the apartment was primarily accommodated on the lower floor with access to the upper storey terrace through a...

three separate views

Three locally known land formations can be seen from the site of Moose Rd House: “Eagle Rock”, a mountain ridge, and the valley of vineyards below. Designed by Mork-Ulnes Architects the main challenge was to frame all three separate views while at the same time, preserving each existing oak tree on site. Located in Ukiah, California, the three fingers extend precisely...

A simple house – Mexico

Immersed in the wild landscape of southeastern Mexico, Montre House serves as a holiday home for a young couple. Taller de Arquitectura Contextual (TACO) was asked to create a functional and welcome house that would foster reflection and contemplation while connecting its inhabitants with the surrounding wild landscape. An intuitive, functional and simple experience of living, but with great spatial...

A Guy and his Bulldog

This project called to refurbish a small, 46 square meter apartment for Jaime, an ER doctor, and Albóndiga, his bulldog. The original apartments cross-ventilation was blocked by several interior walls, which meant that the distribution did not adequately respond to Madrid’s high temperatures in summer. This was a key aspect for studio HUSOS to consider in the new design, for both Jaime...

33rd Dulux Colour Awards WINNERS

Courage and sophistication typified the inspired use of colour in the winning projects of the 33rd Dulux Colour Awards, announced at Wednesday night’s Gala event at the National Gallery of Victoria. Attracting a record number of entries – in excess of 430 projects from around Australia and New Zealand across six categories of built work. Dulux Colour Planning and Communications Manager...

emulating eclectic style

Housed in a historic villa in Neve Tzedek, one of the oldest neighbourhoods in Tel Aviv, Israel, “The Levee” is a luxury hotel that appears more like sophisticated apartments than hotel rooms. Originally named The Gurevitch House, the villa was built in 1913 and is now part of Tel Aviv’s UNESCO World Heritage site of 4,000 Bauhaus and Eclectic architecture-style buildings. When it...

monumental Parisian apartment

Located in a 17th century mansion, this Parisian apartment on the Ile de la Cité was completely remodeled in the 19th century in a somewhat "bourgeois" style: small cloisonné rooms, dark corridors, false ceilings...?CM Studio Paris decided to totally reinterpret the space by modifying access to the flat. The kitchen (accessible by a second, more glamourous staircase) was converted into...

100 year old paradise

On a remote mountain field in the rugged north of Ibiza lies this beautiful island home. What formerly served as a workshop and storage, has now been turned into a contemporary holiday home house. The owner of Ibiza Interiors and The Nieuw, Jurjen van Hulzen developed this 100 year old warehouse into the Ibiza Campo Loft. The beautiful traditional...

Delivering light and sensitivity

The Cable House transforms a small, Port Melbourne dark workers’ cottage into a contemporary family home, finding elegant solutions to the challenges posed by the dense urban environment, narrow south-facing site, and heritage context. The project addresses two seemingly competing requirements. The design must deliver light, functional spaces for a young family, and simultaneously remain sensitive to the surrounding area which I believe it delivers...