apartment

A work of art

It’s rare that we see a small apartment with epic design sensibilities like “the apartment” designed by DO Architects. Located in Lithuania with the sun, rising behind the long panoramic glass facade, the light slides around the unique terrazzo floor which is literally a work of art, made by using big scale marble, granite and travertine pieces, combined together with...

rethink the granny flat -QLD

Keperra is a post-war suburb North West of Brisbane CBD, once occupied by the military camps in the 1940’s and later with the development of Housing Commission in the 1950’s. Designed by Atelier Chen Hung, the brief was to add a detached sole occupant flat on the existing property and to rethink the typology of the ‘granny flat’. The dwelling is...

candy-coloured Berlin

When the opportunity arose for Berlin-based architect Ester Bruzkus to move from the second to the top floor of her apartment building in young vibrant neighbourhood Prenzlauerberg, she jumped at the chance to re-imagine her living space with fresh ideas, not to mention the chance to enjoy panoramic views of Berlin. The result is an idiosyncratic apartment that encapsulates all the qualities...

Roman home

A few changes needed to be made to renovate a new Roman home for a young couple in the Parioli district, of Rome, Italy. The project aimed primarily to create a second bathroom and second bedroom. The projects limitations, dictated the constructive characteristics of the apartment, mitigated by Filippo Bombace. At the beginning of the process the young client’s were totally...

Dulux Colour Awards 2019

Entries are now open for the 33rd Dulux Colour Awards, which invites Australian and New Zealand based design professionals and students including architects, interior architects, interior designers and interior decorators to submit work that celebrates exceptional and innovative use of colour across interior and exterior commercial, public and residential spaces. The awards programme, now in its 33rd year, provides architects and designers the opportunity to showcase...

balance of gestures – Revisited

Apparently when you step into the apartment of real estate developer Don Capoccia and his husband, Tommie Pegues on Great Jones Street in New York City's NoHo district in Manhattan, you might not realize that their apartment stretches across two New York City buildings. The two-year-long renovation and build was seamless, once the structural work was executed, the challenge was to make two very different spaces...

Meryl Hare defining spaces -Revisited

Legendary principal Meryl Hare is a icon of the design industry, rising through echelons of success since the inception of her practice in 1988 and on top of her accolades she is a beautiful person adored by our industry. A creative tour de force, with associate designer Dimity Chitty, their Sydney based studio is both energetic and accomplished. In 2011 is...

Little Art Studio – Revisited

The Little Art Studio is an addition to an existing contemporary stucco and glass residence located in Paradise Valley, Arizona, USA. The addition of this building to the site provided a backdrop and bookend to an existing desert courtyard and a gathering area surrounding a fire pit.  In order to distinguish the studio from the existing residence, the design allowed Chen...

old-new contrast – Revisited

Exposed fresco and original arched doorways are paired with brass accents and grey cabinetry at this apartment in Vilnius Lithuania, which has been overhauled by interior designer Kristina Lastauskait?-Pund?. Apartment Vilnius belongs to a family with two children, who approached the local designer to give the home a contemporary update that maintained its historic features. The apartment, which is set within...

parallel zones – Revisited

When Taiwanese interior design practice KC Design Studio was commissioned by a young couple with a toddler to renovate an apartment in the north of Taiwan where they were settling down after living abroad for many years, their goal was to create a contemporary environment of comfort and convenience that also reflected the couple’s distinct aesthetic sensibilities. The result is...