apartment

limited space

Designing a studio apartment where the limited space demands ingenuity, astuteness and precision and when every single aspect of the design has to thoughtfully considered both in its each own right and against the overall scheme in order to balance the demands of functionality, comfort and elegance. Kiev-based interior designer Lera Brumina whose work includes plenty of small apartments of which this...

timeless Monaco

The prolific, young interior design duo of Humbert and Poyet have created an elegant, single apartment located in Monaco, which marries the glamour, sophistication worthy of its location. Combining two apartments in a 1970's building, complete with an era-appropriate, ceramic mosaic façade - afforded the designers the unique opportunity to work in a 380 square meter space - a size which is highly unusual in...

meticulously crafted

Belarus, is a landlocked country in Eastern Europe, which is known for its Stalinist architecture, grand fortifications and primeval forests. In the modern capital, Minsk, the monumental KGB Headquarters loom over Independence Square, which makes it the last place you would expect to find minimalism alive and well. The meticulously crafted Buddha Apartment by local ZROBYM Architects. Named the Buddha Apartment,...

candy-coloured sophistication

Located at Tseung Kwan O, a coastal cluster of high-rise residences in Hong Kong’s New Territories. What this 46 square meter apartment lacks in size it makes up for in charm and character, not to mention stunning views of the urban landscape. Commissioned by a Parisian fashion designer, local architectural design practice Lim + Lu has designed a bachelor pad of restrained...

Chromatic Spaces

Using vibrant colour schemes and geometric patterns, Stuttgart practice Ippolito Fleitz Group has developed ‘Chromatic Spaces’, a 250 square meter apartment characterised by a bold use of colour and materials. Upon entering the apartment, vertical slats, reminiscent of traditional Chinese folding-screens, filter the view of the dining area and Shanghai skyline background. Instantly, the loft-like atmosphere and breath-taking views heighten all...

multiple perspectives

Located amongst a sea of chestnut trees, this house in Italy was originally characterized by a long corridor that cut through the middle of the space. The corridor led off to several rooms either side and made the apartment disjointed and cut up. Local architecture practice Gosplan removed this one directional corridor and replaced it with a cross-shaped...

connected living

Raft Loft combines two single-storey apartments on the ground and first floor of an industrial building in the Lower Manhattan neighbourhood. Dash Marshall renovated, reconfigured and merged the two existing residences to create one big home for a growing family. A hole in the upper floor makes way for the new staircase, which connects a living area, small kitchen and dining room on the lower...

Its fashion, darling

To push the door to this Parisian apartment is to enter another world; a world where seduction, sensuality, glamour, temptation, mystery, ostentation and incandescence infuses each space with a controlled eccentricity and non-conformist vocabulary. Studio RED ABSOLU principal Géraldine Prieur draws her inspiration from the boldness of Schiaparelli, Givenchy, Pucci, Alexander McQueen to name just a few illustrious houses. From Haute Couture, lingerie...

Back to School

Taking on the loft conversion in this former school, Dutch firm Eklund Terbeek have infused a contemporary interior within the existing heritage elements to create a home that is both modern while at the same time telling the story of this historic building. Reorganising the program of the building to maximise space and flow, the firm combined two former classrooms to make a...

The seventh room – revisited

Snohetta recently completed a treetop retreat floating among the forest canopy of pine trees for the Treehotel in northern Sweden. As you near the seventh room from below and look up at the sky, the entire underside of the building is covered by a life-size photograph of the treetops as they looked before the...