interiors

Darling Point understated elegance.

Located in Darling Point, a leafy, harbour side suburb of Sydney, Australia, this Victorian cottage has been recently renovated by Alexander & CO. for a family of five. Drawing on the building’s architectural heritage, the light-filled house, which despite its compact size comfortably caters to the family’s requirements, artfully combines nostalgic grandeur with a contemporary aesthetic of understated elegance. Faced with...

Barefoot Luxury – Maldives Maamunagau Resort

Leading the way in luxury, Inter Continental Maldives Maamunagau Resort has opened the latest in a series of new luxury resorts. The first-of-its-kind in the Maldives, the two-story Lagoon Villas combine overwater views with direct beach and lagoon access, as well as private infinity and jacuzzi pools. Made for stylish barefoot living, the design was conceptualised by Singapore-based...

Social and private house

The GGL House, located in Sao Paulo city was designed by Studio AG Arquitetura for a young couple that had purchased a long narrow plot. The project brief was to maximise space within the challenging plot of land. The upper bulk of the residence arises as a reinterpretation of a traditional house, with a gable roof, respecting the...

Visit The Silhouette Hytte House – Book Now

Nestled on a narrow block in the quiet streets of Elwood, ‘Silhouette Hytte’ House is close to my heart, it was once my home that my partner and I purchased, then sold many years ago. The site is 34.4m long by 6.1m wide and has an East facing backyard. Presented with a number of challenging constraints such as a heritage overlay, flood overlay and close...

Lotus pond and eucalyptus forest dining experience

Garden Hotpot Restaurant is located in the hinterland of Sansheng Township, surrounding a lotus pond, hidden in a eucalyptus forest. In order to create a close-to-nature dinning environment, MUDA architects chose to eliminate the architectural scale, leaving out walls, only using pillars and boards to integrate the building into the woods ensuring the building merges into the environment,...

What’s behind the golden doors?

S/LAB has placed a property development company Mantab behind a golden folding facade on a quiet street. Arranged across a converted house, the conversion has created offices for the company's three directors, a display gallery and entertaining spaces for hosting clients. The interior follows the theme of "intentional mismatches" and incorporates contrasting colours, textures, materials like white epoxy flooring with...

Serine Emme Store

Warm and inviting this retail interior is preceded by a tranquil front courtyard and verandah, allowing visitors to pause and connect with nature while browsing garments. Lukstudio explain that an element of serenity was imperative to the store’s design, and “extremely precious in an urban setting” in a city like Shanghai. The store’s material palette of stone, wood, glass, and polished...

Minika Twins Houses – QLD

Located in Bardon QLD, the striking Minika Twins House references Japanese farm houses. These dwellings, like the ‘Queenslander’, were characterised by their strong connection with the surrounding landscape. The Minka Twins invite the outside in, translating ‘under-the-house’ space into highly functional and inviting living spaces.? Brisbane architectural firm bureau^proberts has delivered on their aim to fill a gap...

Light and Shade – Fashion

Korean practice WGNB has designed the flagship shop for fashion brand Juun.J in Seoul as a cluster of breathtaking black geometric forms. Working with the motifs of circles, triangles and squares, the store occupies a black-rendered building that abuts a cafe with a steep triangular roof sweeping down to cover a glazed circular courtyard. Entry into the store is through...

A nod to the past – Italy

Located in the small commune of Rotello near Campobasso of Saint Rocco in southern Italy , the historic church has been restored into a permanent performance venue and multi-purpose hall. Fragments of the stone floor stand out against the white-washed theatre space, hidden within the existing exterior masonry walls.The ornamental interior, including the cornice, pilasters and arched niches were previously painted white but showed uneven...