interiors

candy-coloured Berlin

When the opportunity arose for Berlin-based architect Ester Bruzkus to move from the second to the top floor of her apartment building in young vibrant neighbourhood Prenzlauerberg, she jumped at the chance to re-imagine her living space with fresh ideas, not to mention the chance to enjoy panoramic views of Berlin. The result is an idiosyncratic apartment that encapsulates all the qualities...

non traditionalist

Located a few meters from the sea on the north coast of the island of Mallorca, Spain. The RiM House is located in a wooded area with pines, oaks and wild olive trees. The premise of the project was to integrate an avant-garde house adapted to the environment within the forest. A house open to the outside for the summer months with large outdoor living...

Romancing the STONE

The beauty of natural stone can’t be denied, which are formed over thousands and in some cases, millions of years, making each slab totally unique adding warmth to any project. In all cases natural stone is heavy, prone to staining and acid etching making stone less fit for purpose in kitchens or bathrooms for modern day living. Technology at FLORIM has come a long way, creating the “FLORIM stone” brand which offers an incredible choice...

minimalist credentials

Tiny Holiday Home is a little escape where nature can be experienced in purist elegance and comfort. Designed by Dutch architect Chris Collaris and interior architects i29 for a family of four, the house is a nod to contemporary minimalism and compact living, for what the 75 square metre home lacks in size it more than makes...

Planter Box House

Designed as a house for a retired couple who are passionate in growing fruit, vegetables and herb’s, the plant filled Planter Box House appears less defined, as its appearance oscillates between garden, farm and house. Designed by Formzero, the house located in Kuala Lumpur, with its cascading concrete planter boxes sustaining more than 40 types of edible plants on every floor, creates...

Carlton Romance

A heavenly plant-filled atrium brings life, light and connection into the heart of this family home located in Carlton, Melbourne. From the outside, Casa Atrio has the character of an Italianate-style terrace, intertwining decorative classical architecture with a Victorian-era home. Ornate and picturesque, the style is unique to Melbourne when the city was fueled by the prosperity of the gold rush late nineteenth-century. But step...

Roman home

A few changes needed to be made to renovate a new Roman home for a young couple in the Parioli district, of Rome, Italy. The project aimed primarily to create a second bathroom and second bedroom. The projects limitations, dictated the constructive characteristics of the apartment, mitigated by Filippo Bombace. At the beginning of the process the young client’s were totally...

The Glass Box House

Set in coastal Spain with breathtaking views of a lush Mediterranean landscape. Located on the northern outskirts of Valencia, a family residence “The Glass Box House”, designed by local practice Fran Silvestre Arquitectos that embraces surrounding nature through a modernist design of radical transparency and minimalist elegance. Occupying an elongated plot perched on a verdant hillside, the house is defined by...

Dulux Colour Awards 2019

Entries are now open for the 33rd Dulux Colour Awards, which invites Australian and New Zealand based design professionals and students including architects, interior architects, interior designers and interior decorators to submit work that celebrates exceptional and innovative use of colour across interior and exterior commercial, public and residential spaces. The awards programme, now in its 33rd year, provides architects and designers the opportunity to showcase...

Downside Up House – Melbourne

Nestled in bayside Melbourne, Albert Park, the original building was a dilapidated double-fronted Victorian house book-ended by a double-storey terrace house on its south side. The house is located on a corner allotment, pinched in by the main street and a laneway which gives it its triangular shape that tapers towards the rear. As a heritage listed building, it was imperative that