showcase

discover

  • Establishing spaciousness – revisited

    Faced with a fragmented layout of numerous small rooms and a wedge-shaped floorplan resulting in poorly illuminated areas, KC design studio completely reconfigured the apartment in order to establish a sense of spaciousness, optimize comfort and convenience, and enhance daylight penetration. The new layout divides the apartment into two complementary open-plan zones, a public section comprising living, dining and kitchen...
  • Played aesthetics – Revisited

    Pompen & Verlouw is a new, all-day restaurant located in Den Bosch, a picturesque Dutch town in the south, that takes its name from the 1930s garage that used to occupy the spot. Inspired by the building’s past incarnation as a garage back in the days when cars were still a product of both industrialization and craftsmanship, Amsterdam-based Studio 34...
  • Forever Home – Revisited

    Located in Brunswick, Melbourne, Union is a playful, multi-level new home, on a narrow 5.5 metre wide block. A couple with three energetic teenage boys asked for a robust family home they could live in ‘forever’. Union is a 4 bedroom, 3 bathroom family house with a study, a basement rumpus room, a roof deck and a carport. However, that’s...
  • Following the curve – Glebe Australia Revisited

    Chenchow Little are renowned for pushing creative boundaries and creating quality innovative homes. The site for the Glebe House is elevated above a sandstone cliff face and overlooks the Sydney city skyline. Located in the inner city suburb of Glebe known for its Victorian terrace houses and narrow streets. The existing dilapidated cottage on the site was demolished and replaced...
  • Performance enhanced – Paris

    Located on the outskirts of Paris the National Institute of Sport, Expertise and Performance, has been training elite athletes since the 1970s. Paris-based interior design studio Ubalt Architectes recently completed the renovation of a suite of spaces in collaboration with Paris-based advertising agency Ubi Bene. Underpinned by a sense of playful minimalism, the team revamped the lounge, meeting room, circulation...
  • A local relationship – Spain Revisited

    With a terrace overlooking the beach of Playa de la Barrosa, Spain, a patio with a capacity for 250 people and a restaurant area for 100 diners, El Cuartel del Mar, the new space by the Azotea Grupo, located in an unbeatable location. At an architectural level, Azotea Grupo has relied on the study of Paula Rosales, who was in...
See all news