Queensland offering

Nestled amongst the natural beauty of Bardon Queensland Australia and offering city views from the front, this distinctive home has been designed to accommodate the lay of the land.

Designed by O’Neill Architecture the house is designed to maximise flexibility for a grown family with access to sunlight and a myriad of spaces for gathering or private reflection.

The dwelling terraces down the steep sloping site, minimising the visual impact on the neighbours and streetscape. The nature of the site and the need for sunlight dictated essentially two houses linked though a western hallway, the “front” house containing adult kids and home offices, with the “rear” house dedicated to the main living areas, parents’ bedroom and the lap pool and recreation areas.

This separation allows for orientation to both city and bush views with a central protected courtyard for living.

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Bardon house by O’Neill Architecture

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.