United family compound – Brazil

The aim of the FL House, was to exploit the front of the lot overlooking the orange tree grove and the back, with the dense native Atlantic Forest reserve landscape of Bragança Paulista, Brazil. What appears to be one house is actually two set out like more like a family compound. The two clients were close relatives and shared common desires for their respective homes. The challenge that Jacobsen Architects faced was to meet the demands of the owners, by proposing completely different languages for the two houses.
Three rectangular volumes were designed of different dimensions, slightly misaligned and distant from each other by a 4m wide span. The connection between these three boxes is made by a large, inclined metal roof, which touches only one of the pavilions.
The ground floor of the complex allows the integration of the landscaping and the garden with the neighboring house, without invading each other’s privacy. The square pool intensifies the sensation of a central patio formed by the three pavilions. Natural wood finishing covers the slim metal ceiling. The use of granite in the social areas, terrace and pool unite the interior and exterior areas.

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.