Flexible living – Tel Aviv

The 1940s two-bedroom apartment was renovated by Tel Aviv designer Maayan Zusman in collaboration with architect Amir Navon, interior designer Karen Brockmann and students from Tel Aviv’s graduate design programme, Studio 6b . Almost every item in the space was custom-designed.
The two-bedroom apartment is located in Tel Aviv’s cultural hub, Habima Square, the 120-square-metre home has a rectangular floor plan that is split in half between communal and private spaces. A corridor spans the length of the home and serves as a central boulevard, connecting all the rooms together. Near the entrance is a kitchen with lavender cabinets which literally sets the tone.
Completing the main living space is a nook divided by a concrete pillar with a long, metal-framed bookcase and desk below. It is offset from the rest of the area with its grey floor, as opposed to the herringbone floors elsewhere. Among the challenges in renovating the space was that the apartment was very dark and had many unexpected supporting beams hidden in lowered ceilings and revealed only in demolition. A room was designed that leads to the master bedroom, which can be accessed and closed off separately if needed via two sliding doors hidden in cabinetry. A new room was designed in the master bedroom, and can be accessed and closed off separately if needed via two sliding doors hidden in cabinetry where when one closest to the master bedroom is closed, the room will contain the bedroom and master bathroom. If the second is closed, the room will contain a bedroom and two bathrooms. The master bedroom is located at the end of the apartment, in addition to a bedroom, office and storage space, and two bathrooms.

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.