A new relationship – Lake Geneva

Situated close to the shore of Lake Geneva, the 1920s home has been overhauled by Bureau Brisson Architects to feature a much simpler floor plan and sea blue storage unit. The owners had an experience with other architects, but were not completely satisfied, but they new what needed to happen on the ground floor. They asked Bureau Brisson Architects to rethink the relationship between the existing kitchen, dining room and living room.
Partition walls have been knocked through on the formerly fragmented ground level to form one largely open-plan living space, divided by a floor to ceiling storage unit that extends from one side of the home to the other. It comprises gold-handled cupboards where occupants can stow away their possessions and a series of shelves that can openly display books or ornaments. It has been painted a deep shade of blue, in a subtle visual reference to the colour of the waters in Lake Geneva. One side of the unit plays host to the kitchen and dining area, which is centred by a long timber table perched on a fluffy rug.
Rooms upstairs on the first floor have also been updated. The bathroom now features grid-like surfaces clad in clean white tiles and a dormer window that looks through to a nearby UNESCO-listed vineyard. The sink basin is mounted on a blue feature wall that nods to the storage unit downstairs. Up in the attic – which was previously just an overflow space the practice has established a master bedroom. Painted entirely white, the room’s pitched roof frames a window that overlooks the surrounding mountains outdoors.

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.