Historic Clinton Hill – Brooklyn

Arnold Studio’s redesign aims to fuse old and new within the completed duplex apartment inside a historic brick house in Brooklyn’s Clinton Hill neighbourhood by using black and white details to contrast with the home’s original architectural elements. On the first floor, the studio created an open-plan kitchen, living room and dining area. White oak wood floors and exposed blackened ceiling joists counter one another to highlight the perimeter wall surfaces which contain both original historical casement details and distinctly modern cabinetry elements. A single monolithic black soapstone counter with integral sink is the sole architectural element set within this boundary framework.
On the upper floor, the two bedrooms and bathroom are reached via a staircase that has been rebuilt using the same white oak wood in a seamless continuation of the lower level. In the bedrooms, the roof-line geometry is embraced as the primary architectural element in otherwise minimal open rooms with built-in closets. The bathroom materials are handcrafted cement tiles, large format porcelain tiles which are used to form the bath shower area, and nu-lacquered brass fixtures that will patina naturally over time.

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.