Latest Blogs

Gaggenau at the Eurocucina in Milan 2012

Gaggenau at the Eurocucina in Milan staged their latest collection set in the lavish architecture of two diagonally positioned cubes in steel and wood. Presenting the Vario cook-tops 400 series in the stainless steel cube whist diagonally opposite, the wooden cube symbolized the company’s originality and heritage, show casing the new appliances in action. [caption id="attachment_2734" align="aligncenter" width="500" caption="Gaggenau at the Eurocucina in Milan 2012"]

Salone del Mobile update from Milan

During the Salone del Mobile (the Milan furniture fair) which is now in full swing there are loads of events, pop-up concepts and new products being showcased at the showgrounds, though-out the city and on the outer fringes. However for many of us that were unable to attend here is a little photo montage taken by friends at the show and various sites. [caption id="attachment_2653" align="aligncenter"...

Clovelly Residence by Diane Fernandes

Located in the inner city seaside suburb Clovelly, this house by Diane Fernandes interiors captures quintessential Australian urban coastal style. With painted out floors soaring ceilings, pops of colour juxtaposed by dark timber veneers and black feature walls the overall feel is relaxed and hip a perfect reflection of the Clovelly crowd. What I really love about this project is that although the house has...

Resident furniture and lighting from NZ

New Zealand furniture and lighting brand Resident are currently making its debut appearance in Milan at MOST. Being hosted at The Museum of Science and Technology. Watch this insightful film as Bing the designer describes the process behind creating their newest lighting creation, the Bing Pendant. http://vimeo.com/39815093 [caption id="attachment_2682" align="aligncenter" width="501" caption="Resident, the New Zealand furniture and lighting brand, makes its debut appearance at Milan 2012 at...

‘NORD’ the 2012 Triple Medal Winning Show Garden By Marnie Lewis Design.

Melbourne based Marnie Lewis Design has just taken out a triple gold medal award with her beautiful installation “Nord”, a garden inspired by the Nordic landscape with a focus on contemporary Scandinavian lifestyle and custom. Set in a Nordic style forest, a contemporary timber clad pergola and multiple decking platforms float above white quartz pebbles which emulate a snow covered ground. A white brick chimney...

The rebirth of the Great Hall UTS

The rebirth of the Great Hall and Balcony Room at the University of Technology Sydney [UTS]  is a stunning addition to the building that encases the ceremonial space of the Great Hall. Perforations in the walls and ceiling provide sculptural detail and acoustic properties. The integrated lighting set into to the falls and peaks of the soaring ceilings adds the perfect amount of drama. [caption id="attachment_2636"...

We all luv a little macrame

Hand crafted from nylon rope, the Weaver pendant light has been designed by a macrame artist. The teardrop-shaped pendant is constructed from a web of rope knotted and looped together using traditional macrame techniques.The pattern inspired by a nautical rope theme, the pendant is approximately 550mm in height and 270mm in diameter and available in black or red. [caption id="attachment_2624" align="aligncenter" width="501" caption="the Weaver pendant light"]

new from Italy 14 Ora Italiana mixing it up

14 Ora Italiana a highly innovative tile solutions manufacturer mixing the art of ancient workmanship and the originality of modern productive techniques researching new ways to work with materials such as porcelain, cement and resin. 14oraitaliana's latest collections enter into a new frame of mind inspired by ply wood, graffiti, fabrics and even Andy Wharol this fashion forward tile studio presents tiles is a light that hasn't...

AECOM Sydney

AECOM's  Sydney office is the latest outcome from BVN Architecture and AECOM. The 11,500sqm project occupies 9 floors in George Street, Sydney and accommodates 850 people previously dispersed across four different locations. The design consists of a series of voids and interconnecting stairs creating connections across the building. The execution of the meeting spaces, social gathering spaces and open plan work environments provide opportunities and choices...

the hill house

The hill house designed by Andrew Maynard Architects based in Melbourne Australia decided rather than repeating past mistakes and extending to the rear of this existing home, they proposed to build a new structure on the rear boundary at the southern edge of the block of what had been until now, the back yard. The new structure faces the sun and the cantilevered box above...