About: Richard Misso

Recent Posts by Richard Misso

Simple and humble – NZ

Enveloped by dense native forest-covered mountain ranges, towards a small East Coast town on New Zealand’s North Island, the Karangahake House sits on the edge of a plateau that rolls off into a steep valley below. Surrounded by 3600 views of neighbouring farmlands, it is completely secluded with endless green plains and big blue skies. The simple building sits humbly in the farmland setting, recalling the...

Classical grace – Moscow

Housed in one of Moscow’s landmark buildings, LOBBY is the new art consultancy designed as a cultural space containing an events space and café. Architect Daria Belyakova, founder of Arch(e)type architectural and design practice with offices in Moscow, London and Paris, took inspiration from the grandeur of the historic building. Embracing a free-flowing configuration, the front of the space...

Cabin-style home – Mexico

A simple floor plan emphasizes the rugged materiality of this elongated, cabin-style home in Valle de Bravo, Mexico. When the homeowners approached studio K+A , Augusto Fernández Mas (K+A Diseño) and Mauricio Miranda (MM Desarrollos) to design a retreat in the Rancho Avandaro Country Club, an hour and a half outside of Mexico City, they nearly gave the...

Multi-generational family home – Seattle

Tucked into the edge of a densely forested hillside on Whidbey Island, north of Seattle in the Pacific Northwest, home to a mix of artists, craftspeople, farmers, and sea captains, Whidbey Farm was conceived as a nature retreat for a multi-generational family. Overlooking pastoral farmlands, a fishing pond and the family’s turn-of-the-century barn, Seattle studio mwworks have taken advantage of...

Aesop West London earthy tones

Located is a West London shopping centre architecture studio Al-Jawad Pike Created a refuge style Aesop store to act a retreat from the bustling aisles of Westfield shopping center. Precast stone blocks coloured with red sandstone from Glamis Castle in Scotland form the walls of the skincare store using genuine masonry construction rather than applied finishes or surfaces. Al-Jawad Pike chose...

Performance enhanced – Paris

Located on the outskirts of Paris the National Institute of Sport, Expertise and Performance, has been training elite athletes since the 1970s. Paris-based interior design studio Ubalt Architectes recently completed the renovation of a suite of spaces in collaboration with Paris-based advertising agency Ubi Bene. Underpinned by a sense of playful minimalism, the team revamped the lounge, meeting room, circulation...

Stadt Casino – Basel Switzerland

In the course of the 19th century, buildings of the former Barfüsser and St. Magdalen Convents were demolished in Basel, Switzerland. In 1939, the old casino was demolished to make way for a new one, designed by architects Kehlstadt & Brodtbeck, and when the old theater was torn down in 1975, the resulting gap created a plaza for a new Theater, heralding the end of...

Between the trees – weekender

Located within a forest about 20 minutes from lake Valle de Bravo, State of Mexico, the project consists of five buildings that are distributed in an area of 5,000m2 of land with the aim of accommodating buildings with the least impact to the existing vegetation. Instead of a large footprint that required the felling of several trees, the different cabins move between the gaps that...

Mexico in New York

The owners of the apartment are a young couple that completely entrusted Reutov Design with the design and concept. They liked the studios non-standard approach to design. Having taken this project, the studio decided to create a bold project that would give the couple the opportunity to take a break from the noisy New York city metropolis. Light, gentle and slightly heady, terracotta-pink...

Horizontal transparency – Brazil

The House is understood as a floating building on a mountain. Created as a space for contemplation which simultaneously opens views to the garden and ocean. The home is integrated to the landscape reducing its presence just to a concrete volume. Other elements are materialised with natural stone from the site, which softens the build and pays reference to the local terrain. Designed by

Recent Comments by Richard Misso