interior design

chemistry of taste

Charcohol Restaurant & Cocktail Bar Located in a heritage building in Fengsheng Li in the center of Shanghai, is a restaurant and cocktail bar specialising in charcoal-grilled cuisine and craft cocktails. STUDIO8 was commissioned to design the visual identity, architecture, interior design and landscape for the project. The project aim was to create an exclusive food experience. When Chef Mandela Zhu...

Eclectic elegance – London

International architecture and design studio Red Deer has recently refurbished a period Grade II-listed home in central London. The two-storey 18th-century apartment, part of a larger Georgian townhouse, is located in London’s Marylebone. Built in 1750, the two-bedroom property is comprised of a ground-floor open-plan living, dining and kitchen area, bathroom, master bedroom with ensuite and outdoor terrace. On...

ambience of the sea -Madrid

The proposal for the restaurant Lobito de Mar in Madrid submerges the ambience of the sea into the capital, where seafood is the main focus of this gastronomical space designed by Madrid based Astet Studio. The beach and sea of Malaga with its marine tones of green and blue, and the toasted colours of its sand and wildlife...

Timeless artefact – Chile

Galpon House is conceived as a neutral, timeless Artefact; not defined by time or technology, as much as it is by the the Chilean countryside. The shape is simple: A two-story, weather-resistant, gable-roofed wooden shed, that solves the project requirements in an efficient, inexpensive and enduring way. The site is large, surrounded by pine trees with a strong slope falling towards the lake with the house...

Subtle sophistication – London

Powerscroft Road residence is a renovated Victorian terraced house of subtle sophistication in Clapton in northeast London, exemplifies Daytrip Studio’s talent as well as a mastery of materials and tonality. With a foot in the past and modernity, the interiors are imbued with a refined and calm sensibility that manages to combine the soothing gracefulness of craftsmanship and the clean...

Keeping things approachable – Manhattan

The owners, a couple with three children and a goldendoodle sought to renovate a 1990s home located in the Hudson River Valley to better suit their needs and taste. To oversee the update, they turned to designer Lexi Tallisman, who runs the Manhattan studio Greyscale Interiors. Tallisman's aim was to create a stylish and comfortable environment that could handle daily usage...

Played aesthetics – Revisited

Pompen & Verlouw is a new, all-day restaurant located in Den Bosch, a picturesque Dutch town in the south, that takes its name from the 1930s garage that used to occupy the spot. Inspired by the building’s past incarnation as a garage back in the days when cars were still a product of both industrialization and craftsmanship, Amsterdam-based...

Flexible living – Revisited

The 1940s two-bedroom apartment was renovated by Tel Aviv designer Maayan Zusman in collaboration with architect Amir Navon, interior designer Karen Brockmann and students from Tel Aviv's graduate design programme, Studio 6b . Almost every item in the space was custom-designed. The two-bedroom apartment is located in Tel Aviv's cultural hub, Habima Square, the 120-square-metre home has a rectangular...

Golden doors revisited

S/LAB has placed a property development company Mantab behind a golden folding facade on a quiet street. Arranged across a converted house, the conversion has created offices for the company's three directors, a display gallery and entertaining spaces for hosting clients. The interior follows the theme of "intentional mismatches" and incorporates contrasting colours, textures, materials like white epoxy flooring with...

Pond House – Revisited

House BRAS is located on a lush green site abutting a pond in the middle of an old allotment in the suburbs of Antwerp. The house is designed to blend into its surrounding natural landscape, the meandering plan allows daylight to penetrate deep within the home during all seasons and at any time of the day while achieving unobstructed views of the garden. Designed by