retail

Reinventing the postal experience – Helsinki

Situated at the heart of Helsinki, Box by Posti, the Finnish postal service, is a self-service store for online shopping customers designed by studio Fyra where locals can retrieve their packages. The project was commissioned by Posti which wanted to set up a delivery space for online purchases that was “more than just a row of parcel lockers”. “The consumer behavior of the Finnish...

A place for fashion lovers

TGY has been conceived not as traditional store, but as a meeting place for fashion lovers, to inspire people to talk about lifestyle, creatives to organise events and photographers to host their photo shoots. It embeds several main functions within the same space: curated shop, flexible event area, temporary exhibition where guest designers can show their new fashion collections, a cafe’, beauty center and flower...

The Flourist – Canada

Canadian design studio Ste Marie has recently designed Flourist. Yes, I said Flourist, who new that was a thing? Essentially a bakery and cafe with a cool twist in East Vancouver that showcases Vancouver’s only community-based flour mill. The first fully traceable grain, beans, and flour company, Flourist provides premium dry goods and fresh, stone-milled flours and offers an alternative to...

bijou sweets

Nanan means sweetmeats in French and sweets play the leading role in the design project of buck.studio for this modern pastry shop in Wroc?aw Poland. The deliberately minimalist interior provides a subtle setting with finely decorated cakes and éclairs made with meticulous care. The specialty of this patisserie, the éclair, has inspired the interior design and the visual identity of...

Aesop’s self-titled book

Spanning more than 336 pages, Aesop's self-titled publication offers an "intimate and reflective" glimpse into the Australian skincare brand's history. This is the first book that the brand has released since its launch in 1987, but founder Dennis Paphitis believes it’s timing is just right. "We wanted to tell something of our story in our thirty-third year – it matters to pause and reflect," explained Paphitis,...

The evolution of the Miss Oops

Yovanovitch has transformed the R & Company gallery space into several domestic scenes to display the collection titled Love. He has decorate the interior to bring life to the imaginary character Miss Oops, who regularly appears in his designs. The exhibition leads guests through an unfolding narrative centred around an imaginary recurring character in the designer's work called Miss...

Three simple layers

F - coffee is both brutal and elegant, designed by Wangstudio the cafe design was inspired by the basic concept of minimalism , brick , concrete ,stone floor, trees and water to create a concise and emotional space. There are three main spatial layers, the first layer is a garden space with trees and water; the second one is a corridor with direct...

rocky coastline – Sydney Aesop

Granite covers almost every surface inside this Sydney Aesop store, which architecture firm Snohetta designed to look like a rocky coastline. Situated amongst the busy, shop-lined streets of Sydney's central business district, Aesop Pitt Street was created to slow down the pace of passersby. The studio sought to create a space that, though large in scale, still embodies the...

Serine Emme Store

Warm and inviting this retail interior is preceded by a tranquil front courtyard and verandah, allowing visitors to pause and connect with nature while browsing garments. Lukstudio explain that an element of serenity was imperative to the store’s design, and “extremely precious in an urban setting” in a city like Shanghai. The store’s material palette of stone, wood, glass, and polished...

freedom movement

Occupying a corner location in a northern residential neighbourhood of Bogota, Colombia, Masa is a new restaurant that stands out in its simple yet bold, graphical playfulness. Conceived by New York and Bogota-based architecture practice Studio Cadena as a series of distinct but interconnected spaces, marked by triangular cutouts of different sizes, the building is a sculptural tour de force that nevertheless...